Előfizetői tartalom

A magyar Jockey Ewing - MOL nélkül?

Portfolio
Hogyan befolyásolná a magyar munkavállalói elit perspektíváit a megmaradt "független" hazai vállalati központok, így például a legutóbb tűz alá került MOL, vagy akár a másik "hírbe hozott" OTP esetleges külföldi felvásárlása? Vajon az itthon betölthető szakmailag igényes és kihívó állások megritkulását képesek-e kompenzálni a külföldi karrierlehetőségek? Ha a legfelsőbb szintre tekintünk, akkor a válasz inkább a nem felé hajlik: az 50 legnagyobb európai cég operatív vezetésében csupán 20%-os a külföldiek aránya, noha munkavállalóik több mint fele nem az anyaországban dolgozik.

Mit veszítenek a magyar munkavállalók?. Mit veszítenének a magyar munkavállalók a még független hazai cégek külföldi tulajdonba kerülésével? A szakmai befektető által megvásárolt hazai vállalatoktól - nem feltétlenül, de - gyakran jelentős kompetenciák kerülnek át a külföldi tulajdonos központjába, ami azt jelenti, hogy egyre kevesebb fontos döntés születik Magyarországon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés