Előfizetői tartalom

Közepes nagyságú lehet az AAA Auto a BÉT-en

Portfolio
Negyven millió euró, azaz mintegy 10 milliárd forint értékben kíván részvényeket kibocsátani Prágában és Budapesten az AAA Auto, ami mintegy 25-30%-os közkézhányadot jelent majd - írja a Világgazdaság mai száma. Számításaink szerint ezzel egy 35-40 milliárd forintos piaci kapitalizációjú, azaz a Rába-Linamar párosnál valamivel nagyobb kapitalizációjú cég jelenhet meg a Budapesti Értéktőzsdén.

Szeptember 12-én indul az AAA Auto tőzsdei kibocsátásának budapesti road show-ja, Prágában pedig már néhány nappal korábban elkezdik "árulni" a részvényeket a befektetőknek. A jegyzési időszakról, valamint a várható jegyzési ársávról nem közölt információt a lap, azonban az szerepel a cikkben, hogy mintegy negyven millió euró értékben kíván a cég részvényeket kibocsátani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés