Előfizetői tartalom

Fúzió a láthatáron, online brókeróriás születhet

Portfolio
Újabb konszolidációs hullám következhet be az online brókercégek között, miután a híresztelések szerint az Ameritrade és az ETrade fúziós tárgyalásokat folytat. A két brókercég egyesülésével létrejövő vállalat jelenetős dominanciára tehet szert a piacon - írja a Wall Street Journal. Az E*Trade árfolyama 6.4%-ot emelkedett a tegnap nap folyamán, az Ameritrade részvényei 1%-kal drágultak.

Június végén az E*Trade 4.7 millió, az Ameritrade 6.3 millió darab ügyfélszámlával, míg legnagyobb riválisuk, a piacvezető Charles Schwab körülbelül 6.9 millió számlával rendelkezett. Összehasonlításképpen a Merrill Lynch több mint 7 millió számlát birtokolt. Az E*Trade szóvivője szerint már a múltban is folytattak tárgyalásokat versenytársaikkal, amelyek a jövőben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés