Előfizetői tartalom

A Dubai Tőzsde is kivenné részét a tőzsdefúziós lázból

Portfolio
Úgy tűnik, a Dubai Tőzsde is kivenné részét a globálisan tomboló tőzsdekonszolidációs lázból, ugyanis a hírek szerint megvásárolná az OMX 25%-át. A Nasdaq még május végén megegyezett a svéd börze felvásárlásáról, azonban a rivális mai ajánlata ennél 11%-kal magasabb. Az OMX részvényeinek árfolyama 5.3%-ot emelkedett ezidáig.

Piaci pletykák szerint a Dubai Tőzsde legkevesebb 25%-nyi részesedést vásárolna az OMX-ben, amellyel keresztbe tehet a svéd börze felvásárlásának, amelyről májusban egyezett meg a Nasdaq-kal. A Nasdaq 3.7 milliárd dollárt ajánlott a társaságért, amely részvényenként 208.1 svéd koronát jelentene, a Borse Dubai most 230 koronás ajánlatot tett a tőzsde részvényeire. Ajánlati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés