Előfizetői tartalom

Nincs is private equity prémium... (Lehman Brothers)

Portfolio
Kétségtelen, hogy az elmúlt hetek hitelpiaci zavarai kellemetlenül hatnak a befektetői hangulatra, ám a Lehman Brothers továbbra is fenntartja optimista részvénypiaci kitettségét - áll a befektetési bank heti stratégiájában. Az elemzők szerint a hitelből finanszírozott felvásárlások valójában a teljes felvásárlási aktivitásnak csak igen kis részét teszik ki, így nem biztos, hogy indokolt megijedni a szaporodó lemondott tranzakcióktól. Kiváltképp igaz ez úgy, hogy a tavalyi év M&A boom-ja gyakorlatilag abszolút nem hajtotta fel a részvénypiac értékeltségi szintjét.

Az elmúlt hónapok folyamán rekordot döntött a világban a hitelből finanszírozott kivásárlások (LBO) mértéke, európai és amerikai kockázati tőke társaságok minden eddiginél több hitelt vettek fel a célból, hogy vállalatokat vásároljanak fel. A felvásárlások során a cégekért fizetett árazási szintek számos szakértő szerint az egész globális részvénypiac értékeltségét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés