Előfizetői tartalom

Kockázati tőke a régióban: kolbászból van még a kerítés is?

Portfolio
Kitörő optimizmussal nyilatkoztak a régió piacáról a közép-európai kockázati tőke alapkezelők a Deloitte legfrissebb ágazati felmérésében. A private equity bizalmi index új csúcsra kúszott az áprilisi megkérdezések alapján, miközben az alapkezelők továbbra is főként a befektetési célpontok kiválasztásával vannak elfoglalva. A többség szerint ugyanakkor kevesebb mint 2 év alatt teljesen befektetik az alapok tőkéjét, a megfelelő célpontok hiányától tehát nem tartanak a szakemberek. A piaci aktivitás a megkérdezettek túlnyomó többsége szerint nem csökken a közeljövőben, sőt a tranzakciók átlagos méretében is számíthatunk további növekedésre. A kiszállás tekintetében ráadásul a tőzsdei bevezetés a kisebb társaságok esetében is megfontolandó megoldásként merül fel a szakemberek szerint, így az elkövetkező években a tőzsde oldalán is felpöröghetnek az események a régióban.

"Szezonja van a vállalatfelvásárlásoknak". Nem szabad elfelejteni, hogy a vállalatfelvásárlási tevékenység erősen "hangulat-függő", és az elmúlt években a piaci klíma nagyon kedvezett az M&A aktivitásnak - hangsúlyozta Seres Béla, a Deloitte Pénzügyi tanácsadás üzletágának regionális vezetője egy tegnapi sajtóbeszélgetésen. A szakember szerint a globális M&A-láz hátterében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés