Előfizetői tartalom

Világszerte csökken a tranzakciós piac aktivitása

Portfolio
A fúziók és vállalatfelvásárlások (M&A) számának csökkenését jósolja nemzetközi felmérésben a KPMG. A tanácsadó cég arra számít, hogy az üzletkötések volumene - a magas likviditási ráta ellenére - elmarad a 2006. évi rekordtól. Simonyi Tamás, a KPMG tranzakciókért felelős vezetője szerint az elmúlt félévben Kelet- és Közép-Európában is némileg alábbhagyott a fúziós aktivitás. Jellemző, hogy a tavaly rendkívül élénk pénzintézeti aktivitás egyre keletebbre tolódik, ugyanakkor oroszországi cégek - elsősorban energetikai vállalatok - is megindultak Nyugat felé.

A KPMG Corporate Finance részlegének Global M&A Predictor felméréséből kiderül, hogy 2007 első felében jelentős különbség volt az üzletkötések értékének és volumenének kulcsfontosságú trendindikátorai között. A piac ilyen mértékű elmozdulást legutoljára 2000-ben, a dot-com robbanás csúcspontján tapasztalt, amikor az üzletkötések átlagos mérete megnőtt, számuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés