Előfizetői tartalom

Concorde: záródnak a pénzcsapok...

Portfolio
Bár továbbra is nagy lendülettel jelentenek be vállalati kivásárlásokat, egyre több jel utal arra, hogy a nagy tranzakciók finanszírozása már nem ennyire egyszerű. Jelenleg mintegy 300 milliárd dollárnyi hitel jellegű instrumentum vár értékesítésre, amely a kivásárlások fedezetéül szolgál majd, egy évvel ezelőtt ez még csak 70 milliárd dollár volt a Fitch szerint. A legnagyobb egyedi tranzakció a Chrysler leválasztásához kapcsolódóan az eddigi autóhitelek refinanszírozása, amely önmagában csaknem 60 milliárd dollárt tesz ki - írja a Concorde Call.

"Az elmúlt napokban olyan hírek láttak napvilágot több forrásból (WSJ, Marketwatch), hogy ennek finanszírozása nehézségekbe ütközik. A Chryslert megvásárló Cerberus nyilatkozata szerint továbbra is bíznak abban, hogy a tranzakcióval nem lesz gond. Ugyanakkor a már júniusban kibocsátott Chrysler hitelek jelenleg csak a névérték 98%-án forognak. Egy dolog biztosnak tűnik:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés