Előfizetői tartalom

Miért válna meg a Ford a Volvo-tól?

Portfolio
Nemrégiben röppent fel a hír, hogy a ditroiti székhelyű autógyártó óriás megválna az érdekeltségébe tartozó svéd Volvo-tól. Köztudott, hogy a vállalatnál átalakítások zajlanak, amerikai működés átszervezése gőzerővel zajlik. A Volvo a Ford egyik legjövedelmezőbb üzletága, melynek eladása elemzői vélemények szerint azt jelentené, hogy nincs komolyabb érdeklődés a szintén Fordhoz tartozó Jaguárra, valamint a Land Roverra, melyeket a Ford szívesebben értékesítene.

A Volvo esetleges árúban bocsátása azt jelentheti, hogy a Fordnál igen égető kérdéssé vált a működés átstrukturálása. A nemrég felröppent hírek szerint az amerikai autógyár mintegy 8 milliárd dollárért értékesítené az egyik legjövedelmezőbb üzletágát, mely elemzők véleménye szerint az jelentené, hogy nincs komolyabb érdeklődés sem a Jaguár, sem a Land Rover...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés