Előfizetői tartalom

Kié lesz az ABN Amro?

Portfolio
A mai napon végre pont kerülhet az ABN Amro már régóta húzódó felvásárlási sztorijának végére, ugyanis a holland legfelsőbb bíróság pénteken hoz döntést a La Salle sorsáról. A társaságért jelenleg a Barclays és a Royal Bank of Scotland vezette konzorcium harcol, és bár már született megegyezés, miszerint a Barclays viheti véghez a bankok történetének legnagyobb felvásárlást, az ABN Amro La Salle egységének értékesítésével kapcsolatban azonban kétségek merültek fel.

A La Salle értékesítése azért játszik kiemelkedő szerepet a történetben, mert a Barclays feltétele volt az egység értékesítése az ABN Amro felvásárlásában. Amennyiben ez nem történik meg, nem jön létre az akvizíció, és a Royal Bank of Scotland vezette konzorcium kerül előnyösebb pozícióba. A La Salle bankot a Bank of America vásárolná meg 21 milliárd dollárért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés