Előfizetői tartalom

A Rio Tinto is beszáll az alumíniumgyártóért folytatott harcba

Portfolio
Az Alcan megkezdte a fúziós tárgyalásokat a Rio Tintoval egy kanadai újság szerint, amely nem jó hír az Alcoa számára, amely szintén versenyben van az Alcan-ért. A piaci pletykák szerint a Rio Tinto 34 milliárd dolláros ajánlatot tenne a társaságra, és egyes vélemények szerint hivatalos ajánlat az elkövetkezendő két hétben meg is érkezhet.

Az Alcoa két nappal ezelőtt, második negyedéves gyorsjelentésének közzétételét követően bejelentette, hogy meghosszabbította az Alcanra tett felvásárlási ajánlatának lejáratát az eredeti július 10-i időpontról augusztus 10-re. Az Alcan vezetősége eredetileg elutasította a társaság 27 milliárd dolláros ajánlatát, és bejelentette, hogy további cégekkel tárgyal. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés