Előfizetői tartalom

Rába: Over the top?

Portfolio
Növekedési sztori? Szektoriális felértékelődés? Felvásárlási aktivitás? Számtalan tényező, mely a Rába árfolyam erősödése során magyarázatként felmerült az elmúlt hetekben. Jelen írásunkban azt - a részvényárfolyam szempontjából jellemzően legoptimistább - feltételezést vizsgáljuk meg, hogy a társaság felvásárlási célponttá vált. Az elmúlt egy év európai autóipari felvásárlási tranzakciói indokolják-e a jelenlegi árazást, vagy már a felvásárlási prémium által indokolt szinten is túlszaladt a piac?

Ismereteink szerint a legmagasabb tőzsdei árazást egy részvény abban az esetben érheti el, ha felvásárlási célponttá válik és az új tulajdonos a szektorban kialakult árazási szinthez képest - az érvényesíthető szinergiák következtében - prémiumot hajlandó fizetni a részvényért. Ennek megfelelően megvizsgáltuk, hogy az elmúlt egy évben az európai porondon, milyen árazási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés