Előfizetői tartalom

5.3 milliárd eurót adna a Kraft a Danone kekszgyártó részlegéért

Portfolio
A francia Danone ma bejelentette, hogy a főbb kérdésekben megegyezett az amerikai rivális Kraft Foods-zal kekszgyártó részlegének 5.3 milliárd eurós készpénzben történő értékesítéséről. A hírek kedvezőnek tekinthetők, miután a korábban elterjedt pletykák 3.4-4.5 milliárd eurós vételárat valószínűsítettek. A Danone árfolyama ma 2.5%-kal került feljebb.

A francia társaság divíziójának megvásárlása erősítené a Kraft Foods ropogtatnivalókat gyártó üzletágát, mely 29%-os részt adott a társaság 2006-os bevételéből. Ez volt a társaság leggyorsabban növekvő szegmense, melyben szerepe volt a 36 európai üzem akvirálásának is - nyilatkozta a társaság vezérigazgatója, Irene Rosenfeld. Az üzlet eredményeként a Kraft-nak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés