Előfizetői tartalom

Folytatódik az Oracle-sikersztori, további terjeszkedést tervez a szoftveróriás

Portfolio
Ismét nem okozott csalódást az Oracle befektetőinek tegnap zárás után közzétett első negyedéves gyorsjelentésében, ugyanis több mint 23%-os profitnövekedésről és piaci részesedésének további gyarapodásáról számolhatott be a társaság, amellyel újabb csapást mért legfőbb versenytársára, a német SAP-ra. A társaság a közeljövőben is folytatja a felvásárlásokat, aminek segítségével egy éve folyamatosan biztosítani tudja a kétszámjegyű profitnövekedést. A vállalat papírjai kismértékben, 0.7%-kal drágultak tegnap az "after hours" kereskedésben.

Az Oracle első negyedéves eredménye nemcsak az elemzői várakozásokat haladta meg közel 6%-kal, de a vezetőség saját korábbi, 0.34 dolláros becsléseit is felülmúlta. A társaság az időszakban az egyszeri tételek hatását kiszűrve 0.37 dolláros nyereségre tett szert részvényenként, amit az értékesítések és a piaci részesedés növekedése mellett az akvizíciók hajtottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés