Előfizetői tartalom

Védekező felvásárlás a MOL-ban: az OMV duplázott, és a MOL is vett (2.)

Portfolio
8.6%-os részesedést szerzett a múlt hét végén a MOL-ban az OMV, így az osztrák cég 18.6%-kal rendelkezik a magyar társaságban - tette közzé az OMV. Az OMV szorosabbra szeretné fonni stratégiai partnerségét a MOL-al, melynek első lépéseként egy nyílt és konstruktív eszmecserére hívja meg a MOL menedzsmentet. A MOL saját bejelentése szerint a magyar olajcég pénteken 0.9%-os saját részvény pakettet vásárolt a BÉT-en keresztül.

Az OMV közleménye szerint a megvásárolt pakettet más befektetők számára is felajánlották, s a vételár 1 mrd euró körül volt, ami megfelel az aktuális piaci árnak. Az OMV a vásárlással a régiós olajipari konszolidációra is válaszolni kíván, meggyőződése ugyanis, hogy további összeolvadások és felvásárlások valóüsulnak meg előbb vagy utóbb. Az OMV szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés