Előfizetői tartalom

Létrejött az angol-olasz házasság

Portfolio
Közel 3%-ot esett a London Stock Exchange árfolyama ma a nyitást követően, miután a hétvégén bejelentésre került, hogy az angol tőzsde vásárolja fel a Borsa Italiana-t. Az ügylet értéke meghaladja a 2 milliárd dollárt. Az elmúlt héten felröppent hírek szerint nem csak a londoni tőzsde érdeklődött az olasz börze iránt, de a NYSE Euronext is fontolgatott egy esetleges ajánlatot.

A megállapodás értelmében az olasz börze összes tulajdonosa törzsrészvényenként 4.9 darab részvényt kap a London Stock Exchange papírjaiból. Az ügylet összértéke 2.2 milliárd dollár (1.63 milliárd euró), a két társaság együttes értéke pedig eléri az 5.8 milliárd eurót. Piaci értésülések szerint a NYSE Euronext is harcba szállt volna a Borsa Italiana-ért, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés