Előfizetői tartalom

Átszervezi az Eurizone csoportot az Intensa Sanpaolo

Portfolio
A Banca Intesa és a Sanpolo IMI fúziójából létrejött Intesa Sanpaolo igazgatósága és felügyelőbizottsága - Enrico Salza, illetve Giovanni Bazoli elnökletével - úgy döntött, hogy a két bank egyesüléséből fakadó további növekedési lehetőségek kiaknázása érdekében, és tekintettel az olasz pénzügyi szektor konszolidációjára, valamint a versenyhatóságok ajánlásaira, az Eurizon csoport tagjait külön-külön fejleszti, s a korábbi tervvel ellentétben nem viszi tőzsdére a holding részvényeinek a harminc százalékát.

A Banca Intesa a CIB Bank, a Sanpaolo IMI az Inter-Európa Bank anyabankja, s egyesülésük után Budapesten már korábban bejelentették, hogy a magyarországi érdekeltségek fúziója az év végéig zárul le. A Torinóban és Milánóban kiadott közlemény szerint a Sanpolo IMI érdekeltségébe tartozó Eurizon csoportot úgy integrálják az Intesa Sanpaolo tevékenységébe, hogy a holding...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés