Előfizetői tartalom

Folytatódik a harc a Dow Jones-ért

Portfolio
Továbbra sem lehet tudni, hogy kinek a kezébe kerül végül a Dow Jones, miután a News Corp. 5 milliárd dolláros ajánlatát veszélybe sodorhatja, hogy első komoly ellenfélként megjelenhet a GE és a Financial Times tulajdonosa, a Pearson. A piaci pletykák szerint ugyanis a két társaság közösen tenne ajánlatot a Wall Street Journal kiadójára.

A tervek szerint a General Electric CNBC üzleti televíziós csatornája, a Financial Times és a Dow Jones egyetlen, magánkézben lévő vállalattá alakul, amelyből a GE és a Pearson egyenlő arányban osztozik. A Dow Jones jelenlegi többségi tulajdonosa, a Bancroft család is kisebbségi részesedést kaphat a közös vállalkozásból. A tervek szerint a GE és a Pearson 40%, a Bancroft...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés