Előfizetői tartalom

Egymásnak feszülnek a médiabirodalmak - A News Corp már árulja TV-állomásait

Portfolio
A globális médiacsoport, a News Corp. bejelentette, hogy tervei szerint eladja 9 amerikai TV-állomását. Az értékesítést nem indokolta meg a cég, azonban annak fényében, hogy a társaság nemrég tett a Dow Jones Co.-ra 5 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot, feltehető, hogy ezt az ügyletet kívánja finanszírozni a befolyó pénzből - írja a BBC.

Az eladásra kínált TV állomások a társaság kisebb piacain vannak jelen, mint amilyen Utah, Észak-Carolina és Ohio. A cég vezetősége elmondta, hogy az ügyletet követően is meg kívánja őrizni az amerikai televíziós piacon vezető szerepét. A héten a Bancroft család, mely a Dow Jones többségi tulajdonosa garanciát kért arra, hogy az eladást követően is megtartja a cég...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés