Előfizetői tartalom

Kockázati tőke - mit tesznek az igazi nagy játékosok?

Portfolio
Az elmúlt években érezhetően megnőtt hazánkban a kockázati tőke aktivitása, elég ha csak a Borsodchemet a tőzsdéről kivezető Permirára, vagy a Waberer’s-t és korábban a TriGránitot is a portfóliójában tudó AIG New Europe Fund ténykedésére gondolunk. A modern tőkepiacok életében az alternatív eszközkategóriák egyre nagyobb szerepet kapnak, és ezek között is kiemelt jelentőséggel bír a kockázati tőke, mint a vállalati szféra finanszírozási igényei és a gazdaság más alrendszereiben felhalmozódó tőke közötti összekötő kapocs. Cikkünkben röviden összefoglaljuk, mit is jelent pontosan a kockázati tőke fogalma, hogyan állnak össze ezek az alapok, honnan származik az ágazatban megforduló rengeteg tőke és hogyan fektetik azt be az alapok.

Hogyan jön létre egy kockázati tőke alap?. A kockázati tőke nem más, mint a hatalmas befektetésre váró tőkét felhalmozó intézmények, mint például nyugdíjpénztárak vagy biztosítótársaságok, és az örökös tőkeéhséggel küzdő vállalati szféra közötti kapcsolat egy lehetséges formája. A kockázati és magántőke (eredeti nevén private equity) lényege, hogy a befektetésekhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés