Előfizetői tartalom

Többször is kosarat kapott, de nem szegte kedvét - Skandináv tőzsdét vesz a Nasdaq

Portfolio
A London Stock Exchange-től többször is kosarat kapott Nasdaq most nyélbe ütötte a skandináv értékpapír tőzsde, OMX AB 3.67 milliárd dollár értékű megvásárlását. Az OMX papírok árfolyama 13%-ot száguldott a hírre. Az akvizíció nagy áttörés lehet a Nasdaq számára, hiszen ezen keresztül meggyőzheti az LSE (melyben 30%-os részesedéssel rendelkezik) részvényeseit egy formálódó európai tőzsdekonszolidációba való belépésről.

Az OMX piacán már április elején megjelentek azon pletykák, miszerint a Nasdaq 3.3 milliárd dollár értékben tenne felvásárlási ajánlatot a társaságra. Akkor a pletykákat a Nasdaq szóvivője cáfolta, és az OMX képviselői is azt nyilatkozták, hogy nem kaptak megkeresést.Kapcsolódó cikkünk2007.04.13 08:31 Szárnyal az OMX árfolyama - felvásárlási pletykák a háttérbenA...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés