Előfizetői tartalom

Meghiúsulhat az Alcoa akvizíció

Portfolio
Visszautasította az Alcoa 27 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát a kanadai székhelyű Alcan alumíniumgyártó. Az indoklás szerint az ajánlat több szempontból sem állja meg a helyét, mivel nem veszi figyelembe az Alcan stratégiai lehetőségeit és növekedési kilátásait, valamint nem megfelelően árazza a vállalat eszköz portfolióját.

Az amerikai alumínium gyártó vállalatóriás, az Alcoa még május 7-én tett 27 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot kanadai riválisára, a montreáli székhelyű Alcan-ra. Az ajánlat szerint az Alcoa 73.75 dollárt fizetett volna az Alcan papírjaiért, melyet részben részvénycserével, részben készpénzből finanszírozták volna. Ez az ár 20%-os prémiumot jelentett az akkori...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés