Előfizetői tartalom

Nem volt elég a pénz - Távozik az orosz OTP vezérigazgatója

Portfolio
Mégiscsak vezetőséget vált az OTP oroszországi szerzeménye, az orosz vezérigazgató és helyettese is elhagyja az Investsberbankot - jelentette az MTI orosz lapokra hivatkozva. Bár Pavel Bojkót és Konsztantyin Bogomazovot megerősítette posztján az Investsberbank új igazgatósága, február végén távoznak, mert nem elégítették ki őket a magyarok által kínált feltételek, pozíciók és fizetés - értesült a Vedomosztyi, amely szerint az új vezérigazgató Török Inabat frissen kinevezett vezérigazgató-helyettes lesz. Ezzel az Investsberbank struktúrája úgy változik, hogy minden kulcsterület az új cégvezetés ellenőrzése alá kerül, bár az eladásnál az egyik feltétel a menedzsment megtartása volt.

A múlt héten az új igazgatótanács valóban csak két új vezérigazgató-helyettest nevezett ki a kockázatkezelési ügyeket ellenőrző Török Inabat és a pénzügyek élére került Lipcsei János személyében, míg az orosz vezérigazgatót és a régi cégvezetés három másik tagját meghagyta posztjukon. A vezetőségváltás tehát csak Bojko és Bogomazov önkéntes távozásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés