Előfizetői tartalom

Ha Csányi Sándornak igaza lesz, 13,000 Ft lesz az OTP (HSBC)

Portfolio
Aktívan ráfeküdt a magyar piac legnagyobb befektetője, az HSBC az OTP részvényeire. OTP: GO East címmel megjelentette a bankpapírról szóló elemzésének első közel 140 oldalas részét. Az elemzésben nem a 10,642 forintos célárfolyam a lényeges, hanem az, hogy ez egy konzervatív előrejelzéssel készült. Az elemzés kiemeli, hogy amennyiben reálisak a menedzsment 2 milliárd eurós adó előtti 2010-es profittervei (Csányi Sándor 2-2.5 milliárdos profitról beszélte), úgy 12,990 forint a célárfolyam, amely 58%-os emelkedési potenciált testesít meg.

A bank szerint az OTP Banknak megvan a lehetősége arra, hogy az egyik legjobban teljesítő EMEA bank legyen. Az HSBC főleg a makroszintű megközelítés miatt bízik a papírban, a magyar kockázati prémium csökkenése pozitív hatással lehet a részvény árfolyamára. Az HSBC szerint 4 út létezik, hogy valaki hozzáférjen a kelet-európai bankpiachoz. Az első megoldás, hogy országspecifikus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés