Előfizetői tartalom

Romlik a bankok portfólióminősége

Portfolio
A hitelek portfólió minősége tovább romlott a harmadik negyedévben - áll a PSZÁF jelentésében. A Felügyelet szerint a változó, sok tekintetben romló feltételek ellenére a bankrendszer eredménye abszolút értékben nőtt az előző év hasonló időszakához képest, a az eszközökhöz viszonyított eredmény ezzel szemben érzékelhetően visszaesett, hasonlóképpen csökkent a kamatmarzs is.

Eszköz-forrás összhang. A PSZÁF jelentése szerint a bankszektort a harmadik negyedévben határozott lassulás jellemezte. Ez a lassulás erőteljes ingadozások mellett ment végbe. Az üzletméret (mérlegfőösszeg) a negyedév három hónapjából kettőben csökkent: júliusban és szeptemberben, augusztusban viszont jelentősen emelkedett. A negyedéves növekedési ütem mindössze 1,8%...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés