Előfizetői tartalom

Zöld szarva van a bikának - várt felett az OTP eredménye

Portfolio
Kiváló gyorsjelentéssel rukkolt elő a negyedéves számait ma megjelentető OTP Bank. A legnagyobb magyar hitelintézet rekord profitot ért el 2006 3. negyedévében. Nem csak a 53.5 milliárdos rendkívüli tételektől segített nettó eredmény, hanem az egyszeri elemektől tisztított 47.4 milliárdos nettó profit is meghaladja az elemzői várakozásokat, bár nem sokkal. Az OTP menedzsmentje a gyorsjelentésben megerősítette, hogy továbbra is tarthatónak véli a 184-185 milliárd forint adózott eredménycél. (Az OTP Banknál az adózott és a nettó eredmény éves szinten gyakorlatilag egyezik, míg negyedéves szinten 100 milliós a különbség a két tétel között.) A bank ezúttal a céltartalékokkal sem bánt szűk kézzel, a 3. negyedévben annyit képzett, amennyit összesen az első félévben. A bank eredménykimutatására igen erősen hatott az ingadozó forint, a swap ügyletek pozitívumként jelentkeztek a nettó kamatbevétel soron, míg a nem kamatjellegű bevételeket csökkentették. A leányvállalatok közül a legfényesebb csillag továbbra is a DSK volt. A 3. negyedév a rekord profit mellett azzal is történelmet írt, hogy a hitel/betét mutató átlépte a 100%-ot.

A 3. negyedéves eredményével az OTP megerősítette a róla alkotott kiváló fundamentális képet, az idei éves terv zsebben van függetlenül attól, hogy rendkívüli tételekkel vagy anélkül számoljuk. A piac a jövőben egyre inkább 2007-re fog fókuszálni, ahol amellett, hogy egyelőre még eltérnek az elemzői és a menedzsmentvárakozások (az utóbbi több) a magyar tevékenységet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés