Előfizetői tartalom

Az igazgatóságok döntöttek: egyesül az Intesa és a Sanpaolo

Portfolio
Mind a Banca Intesa, mind a Sanpaolo IMI Igazgatósága jóváhagyta a két olasz hitelintézet fúziójának tervét, így elhárultak az akadályok, hogy "olasz nemzeti" óriásbank jöjjön létre kontinensünkön. A hír kiemelt jelentőségű. Bár az elemzői várakozások alapján csekély volt az esélye, hogy meghiúsuljon a fúzió, az igazgatósági döntések tudatában a november végi közgyűlésen a szavazás csupán formalitásnak tűnik. Mindez azt jelenti, hogy a magyar piacon is változásokra számító befektetők (érintett leányvállalatok: CIB, IEB) gondolatmenete megerősítést nyert, annak ellenére, hogy még mindig maradtak bizonytalansági tényezők.

Miután az Intesa 650 bankját megkapja a francia Credit Agricole, a legnagyobb tulajdonos (18%-os részesedés az Intesában) támogatta az egyesülést. Ahogyan számítani lehetett rá, a spanyol Santander (a Sanpaolo 8.4%-os pakettjének tulajdonosa) - amely elégedetlen volt a megállapított részvénycsere arányokkal - a fúzió ellen szavazott, ezzel azonban kisebbségben maradt az igazgatósági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés