Előfizetői tartalom

Hordozható lesz a bankszámla? -A mobil piac óvatosságra int

Portfolio
A lakossági bankpiacon a bankváltást megkönnyítésére sokak szerint a számlaszám-hordozhatóság jelentene megoldást - írja a Napi Gazdaság. A számlaszám-hordozhatóság előnyei között lenne, hogy az ügyfélnek a bankváltáskor nem kellene egyesével átállítani a rendszeresen utaló partnereit, illetve a csoportos beszedési megbízásokat. Bár a számlaszám első három számjegye a bankot azonosítja, de a Giro képes lenne létrehozni egy átirányítási rendszert.

  A mobil számhordozhatóságra hasonlító bankszámlaszám-hordozhatóság versenyélénkítő hatása egyértelmű, azonban a versenyélénkítés mértékét illetően az alappélda nem túl sok jót ígér. A mobil piacon a három szolgáltató ügyfelei 2006 augusztusában 3431 számot hordoztak a 2004 májusa óta igénybe vehető mobil-számhordozás keretében. A Nemzeti Hírközlési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés