Előfizetői tartalom

Tovább venné az OTP-t Rahimkulov, de...

Portfolio
Pénzügyi befektetőnek tartja magát az OTP Bankban Megdet Rahimkulov. A HVG-nek és a Figyelőnek adott interjújában a Magyarországon élő orosz üzletember elképzelhetően tartja, hogy részesedése 1 éven belül 8-10%-ra nő. Az üzletember azonban kifejti, hogy 7,000 feletti árszinten nem érdekli az OTP, akkor veszi tovább, ha ára ismét 6,100-6,400 (HVG), illetve 6,700 forint alá (Figyelő) csökken. Az orosz üzletembernek mindenesetre van pénze a további vásárlásokra, számításai szerint november végéig 64-65 milliárd forintja folyik be a BorsodChem részesedésre eladásából, illetve van még egy 0.3% körüli Gazprom csomagjuk is (A Gazprom piaci kapitalizációja 260 milliárd dollár, a 0.3%-a közel 170 milliárd forint). A befektető szerint az OTP reális árfolyama idén 6400-6700 forint, de 3-5 éven belül a 10-12 ezer forintos szint sem elérhetetlen. Meglévő csomagja átlagos bekerülési értéke 6,200 forint.

Rahimkulov kifejti, hogy semmiképpen sem tervezi befolyásolni az OTP irányítását, mivel az egyik legjobb bankszakmai műhelynek tartja. Azonban elmondta, ha kikérik a véleményét minden segítséget megad. Ha a menedzsment felajánl egy helyet az igazgatóságban, az szívesen elfogadná. Az orosz üzletember elsősorban az orosz és az ukrán terjeszkedés miatt lépett be befektetőként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés