Előfizetői tartalom

Békés egyesülésből felvásárlási csata - Ellenajánlatot tesz a Santander a SanPaolo IMI-re?

Portfolio
Nem várt akadály kerülhet a két olasz nagybank, a Sanpaolo IMI és a Intesa egyesülésének az útjára. Bár a legutóbbi információk alapján a tárgyalások október végére juthatnak el a "közös iparági működési stratégiai tervekhez", a SanPaolo IMI-ben tulajdonos spanyol Santander eddig gyanúsan hallgatott. Most a legfrissebb olasz lapok arról számolnak be, hogy a spanyol óriásbank ellenajánlatot készül adni a SanPaolo IMI-re. Az esetleges ellenajánlat radikálisan fordítana nem csak a SanPaolo IMI, hanem magyar leánya, az IEB sorsán is. Az olasz sajtó szerint a Santander úgy gondolja, hogy az aktuális átváltási arány nem testesíti meg helyesen az SanPaolo valódi értékét. Ilyen jellegű kritika korábban már elhangzott a 8.4%-ban tulajdonos spanyol pénzintézet részéről. Eközben az Intesa szerint tökéletesen haladnak előre a fúziós tárgyalások.

A Santander esetleges fellépése egészen más színt kölcsönöz a tranzakciónak. Egyrészt vezethet oda, hogy kedvezőbb átváltási arány alakuljon ki a fúzió során, másrészt a Santander is felvásárolhatja az olasz bankot. Mint ismeretes, az olasz bankrendszer várhatóan jelentős átalakulás előtt áll, s még nem lehet tudni, hogy fúziók vagy külföldi felvásárlások fogják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés