Előfizetői tartalom

Soros Györggyel együtt venné a BAWAG-ot az OTP

Portfolio
Az OTP is a jelentkezők között van az osztrák BAWAG privatizációjára kiírt pályázatban. A 3. legnagyobb osztrák pénzintézet iránt számos külföldi és osztrák bank is érdeklődik. A Der Standard osztrák napilap szerint az OTP Soros György befektetővel közösen pályázna az ÖGB - osztrák szakszervezetek szövetsége - tulajdonában lévő pénzintézetre.

A Der Standard szerint az OTP rendkívűl eltökélt a BAWAG megszerzésében, hiszen ezzel Közép-Európa nyugati részére is belépne kelet-európai terjeszkedései után. Nagy vonzerőt jelent az OTP számára a BAWAG lízingüzletága is. Az OTP-n kívül a napilap az alábbi potenciális pályázókat említi meg: Bayerische Landesbank, Allianz, Deutsche Postbank, DZ-Bank (Németo.), Bank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés