Előfizetői tartalom

Hogyan fejlődött a pénzügyi szektor az EU csatlakozás óta?

Portfolio
Az utóbbi három évben a hazai pénzügyi szektor legszembeötlőbb fejleménye az üzletméret és a penetrációs ráta lendületes növekedése volt. Ebben az EU-csatlakozás ténye jelentős szerepet játszott, részint a javuló hitelminősítéseken, részint pedig a GDP-növekedés növekvő reáltartalmán keresztül. A penetrációs ráta emelkedése a gazdasági fejlődés sajátos követelménye - áll a PSZÁF tanulmányában, melynek összefoglalóját az alábbiakban tesszük közzé.

"Az EU-csatlakozás hatása a magyar pénzügyi szektorra" című, 2003. júniusában kelt tanulmányunkban a csatlakozás következtében a hazai pénzügyi szektorban sem a tevékenységi és intézményi szerkezet, sem a piaci és üzleti teljesítmény tekintetében nem számítottunk egyszeri, lökésszerűen nagy változásokra. Megállapítottuk viszont, hogy a magyar pénzügyi szektor hosszabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés