Előfizetői tartalom

OTP: itt az újabb akvizíció

Portfolio
Megállapodott az OTP Bank egy újabb külföldi hitelintézet megvásárlásáról - tette közzé a magyar bank a BÉT honlapján, a célpontot azonban nem nevezte meg. A korábbi nyilatkozatokból azonban arra lehet következtetni, hogy a megállapodás a montenegrói Crnogorska komercijalna banka (CKB) megvételéről szól, melynek 80%-os pakettjére augusztus 18-én nyújtott be kötelező érvényű ajánlatot az OTP.

A Bank a montenegrói bankpiac legnagyobb szereplője, piaci részesedése meghaladja a 43%-ot, mérlegfőösszege 303.7 millió EUR volt 2005. év végén.  A CKB megvásárlása nem tekinthető kiemelkedő jelentőségűnek az OTP szempontjából, hiszen mérete nem meghatározó az OTP csoporton belül, a magyar pénzintézet azonban egy újabb - ámbár nem túlzottan nagy - piacon válhat piacvezetővé.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés