Előfizetői tartalom

A végén csattanhat az ostor? (végleges OTP konszenzus)

Portfolio
A blue-chipek közül az OTP gyorsjelentése maradt utoljára, hétfőn már a második negyedéves tényszámok tudatában kereskedhetnek a részvényekkel a befektetők. A Portfolio.hu végleges konszenzusa szerint csaknem 17%-kal bővülhet a bázis időszakhoz képest a társaság profittömege, de a jó első negyedév nem kerül megismétlésre, qoq mérsékelten csökkenhet a profit.

A domináns hazai hitelintézet 76 milliárd Ft-os nettó kamatbevétel mellett 44.4 milliárd Ft-os nettó nyereségről számolhat be az elemzői várakozások szerint. Amennyiben az elemzői profitvárakozás beteljesedik, akkor az első féléves kumulált profit meghaladhatja a 90.6 milliárd forintot, amely azonban kevesebb mint a fele az éves profittervnek (184.7 milliárd forint).Ahhoz, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés