Előfizetői tartalom

Duplázódó IEB profit, segített az FHB pakett

Portfolio
Ma reggelre időzítette második negyedéves gyorsjelentését az IEB is, méltán mondhatjuk, hogy az üzletmenet jól alakult. A konszolidált és a nem konszolidált nettó profit is több mint duplázódott, az előbbi 2.55 milliárd, az utóbbi pedig 2.3 milliárd forintot tett ki. Bár ez az óriási dinamika alapvetően az FHB pakett értékesítésének köszönhető, azért a konszolidált működési eredmény 35% feletti növekedési üteme is igen meggyőző.

Az eredményekről Valamelyest csorbít ugyanakkor az eredménykimutatás fényén, hogy a konszolidált nettó kamatbevétel a marzsok szűkülése miatt csak stagnálni tudott, holott a hitelállomány 26% feletti ütemben nőtt. A jutalékbevételek 14%-os bővülése szintén nem tudott volna 35%-os működési eredmény növekedést kiváltani, viszont a kereskedési bevételek 45%-os "robbanása"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés