Előfizetői tartalom

"Csalódás ez a csomag" - Beszélgetés Felcsuti Péterrel

Portfolio
"Ahhoz a nagy többséghez tartozom, akik úgy gondolják, hogy csalódás ez a csomag". Felcsuti Péterrel, a Raiffeisen Bank vezérigazgatójával beszélgettünk. A bankvezér szerint "rövidtávon a költségvetési pozíció remélhetőleg javul, de ... az intézkedések rontják a gazdaság hosszútávú versenyképességét és azokat a goodwill természetű elemeket, mint hogy a gazdaság szereplői mennyire tartják kiszámíthatónak az államot, mennyire bíznak benne." A Raiffeisen Bank mindenesetre halad előre, Felcsuti Péter most úgy gondolja, hogy jelenlegi intenzív a fióknyitási szakasz nem ér véget, a 120 bankfiók után akár további 80 is nyílhat.

Akár 200 fiók lehet a vége. Az elmúlt két-három évben konstansnak éreztem a Raiffeisen fióknyitási stratégiáját: Változott valami eközben? A 70-75 új fiók nyitása egy három éves stratégia része volt. 2003-2004-ben érzékeltük, hogy az eredetileg megtervezett hálózatunk nem lesz elég, éreztük, hogy 50-60 fiókkal nem lehet komoly szerepet játszani a magyar bankpiacon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés