Előfizetői tartalom

OTP: Kiesés vagy bennmaradás?

Portfolio
Ma dől el, hogy melyik két pályázó marad versenyben a CEC-ért folytatott versenyfutásban. Mint ismeretes a román takarékpénztárért 3 nemzetközi pénzintézet; a Raiffeisen, a National Bank of Greece és az OTP szállt harcba. Az ajánlatok mai felbontása előtt több olyan üzenet is érkezett a piacra, mely szerint a 69.9%-os pakett vételára nem lehet kevesebb 500 millió eurónál.

  Ezek a megnyilatkoztatások nem meglepőek, ezután is érvényesnek véljük korábbi megállapításunkat: "Bár a román kormány 700 millió eurós vételárat szeretne kapni, megítélésünk szerint a bank értéke alapján félmilliárd eurós nagyságrendről beszélhetünk. Ezzel együtt borzasztóan nehéz megítélni az árverseny kimenetelét, hiszen az utolsó érdemi bankprivatizációra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés