Előfizetői tartalom

Megtört az öt havi optimizmus a hazai kkv-knál

Portfolio
A kis- és középvállalatok idei évi első öt havi optimizmusa júniusban mérséklődött, a vállalati kör júniusi konjunktúra-mutatója 47.2 százalékra csökkent az előző havi 51 százalékról - áll az Ecostat Gazdaságelemző és Informatikai Intézet felmérésében. A kkv-k várakozásaiban kisebb súlyt kapott a nemzetközi konjunktúra élénkítő szerepe és a reálgazdaság első félévi dinamikus teljesítménye. A szektor előrejelzéseit az ősztől várható közüzemi áremelkedések, a cégek működését érintő adóemelések és a lakosság fizetőképes keresletének csökkenése motiválják.

A hazai kis- és középvállalatok a termelés alapvető feltételeiben kedvezőtlen változással számolnak. A belföldi piac keresletét számos tényező befolyásolja. Az értékesítési lehetőségeket a bérkiáramlás mérséklődése és az infláció növekedése határolja be. Az egyensúly javító intézkedése hatására a reálbérek idén mérsékelt ütemben emelkednek. A hazai piac...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés