Előfizetői tartalom

A Bankszövetség az első negyedévről és Gyurcsány csomagjáról

Portfolio
A Bankszövetség mai sajtótájékoztatóján a szervezet nemcsak a szokásos negyedéves bankpiaci összefoglalóját tette közzé, hanem egy a Gyurcsány-csomagot minősítő részletesebb elemzést is megjelentetett. Az alábbiakban az elemzés írásos részét ismertetjük, szóban Erdei Tamás fejtette ki véleményét. A szervezet szerint hónapok óta világos volt, hogy az egyensúly helyreállításának megkezdése elkerülhetetlen, azonban a bejelentett tervek csak rövid távú intézkedéseket tartalmaznak és szerkezetük vitatható. A csomag nagy részének szakmai megalapozottsága nem megfelelő, pontosan az sem megítélhető, hogy valójában milyen mértékű költségvetési kiigazítást eredményeznek az elképzelések. A szövetség szerint a tartós pénzügyi stabilizáció legfontosabb alkotóelemei továbbra is hiányoznak, a 2010-es eurózóna-csatlakozás továbbra is igencsak kérdéses.

Gyurcsány csomagjáról. A Magyar Bankszövetség a csomag intézkedéseinek rövid ismertetése után megállapítja, hogy bár a vártnál nagyobb megszorító csomag került bejelentésre, a szerkezete csalódásra ad okot. Az adóemelések hatására az idei évben a bevételi oldal szerintük a megszorítások 64%-át, 2007-ben pedig 81%-át teszi ki. A teljes adóterhelés nagy részét viselő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés