Előfizetői tartalom

Itt az ideje bátornak lenni! (CS vélemény a török részvényekről)

Portfolio
Ma publikált elemzésében felülsúlyozásra javasolja a török részvénypiacot egy fejlődő részvényportfólión belül a Credit Suisse. A szakértőgárda szerint a múltbéli tapasztalatok alapján a nagyarányú korrekciók mindig kedvező beszállási pontnak bizonyultak a keleti börzén és bár további devizapiaci kockázat övezi az országot, a több éves mélypontra süllyedt értékeltségi szintek alapján nagyot hibázni nem lehet. A bankszektorban különösen nagy lehetőségeket látnak az elemzők, a Garanti Banka felkerült arra a 20 elemű emerging market fókuszlistára, amin ott van az OTP és a MOL is. Törökország felülsúlyozását elsősorban Izrael rovására javasolja a patinás befektetési bank, amivel a MerrillLynch után a CS már a második a közelmúltban, aki leminősíti az utóbbi országot.

"Time to be brave!". "Itt az ideje bátornak lenni" - szól a Credit Suisse legfrissebb török piaci elemzésének mottója. Mint ismeretes, az elmúlt hetek fejlődő piaci pánikjának első megindítója a török gazdasági problémák miatt kialakult nagyarányú tőkekivonás volt, ami aztán egy szempillantás alatt átcsapott az amerikai kamatemelések által vezérelt globális részvénypiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés