Előfizetői tartalom

Várttól enyhén elmaradó FHB profit

Portfolio
A várttól enyhén elmaradó első negyedéves profitot tett közzé ma az FHB. A jelzálogbank elmúlt 1 évében jelentős változások játszódtak le, a rekord bázisértékhez képest a profit 3.7%-kal 2,082 millió forintra csökkent. Az állományok jelentősen nőttek, ugyanakkor a mérlegfőösszeg 500 milliárd forint fölé emelkedésével csökkent a ROAA, a saját tőke 25 milliárd forint fölé emelkedésével a ROAE, illetve a saját hitelezés emelkedésével romlott a költség bevétel arány. Az FHB ennek ellenére nem nyújtott gyenge teljesítményt, szekvenciálisan javítani tudott eredményén, különösen adózás előtti szinten.

Várttól elmaradva. A gyorsjelentés főbb pontjai: A várttól enyhén elmaradó teljesítmény Tovább folytatódó állomány növekedés Szekvenciálisan javuló eredmény, azonban a bázisidőszakhoz képest visszaesés A kulcs hatékonysági mutatószámok romlottak, azonban még így is átlag felettiek Az új stratágia és a saját hitelezés erősödésével növekvő költségszint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés