Előfizetői tartalom

Mi történik a bankszektorban? - a Nemzetközi Bankárképző Központ elemzése

Portfolio
Jelentősen átrendeződő piaci pozíciók, lassuló hitelbővülés jellemezték 2005-ben a magyar bankszektort. 2005 "a deviza éve" volt: a forinthitelek növekedése tavaly eltörpült a devizaoldal mellett. Még mindig az európai átlagot messze meghaladó jövedelmezőségi mutatókkal büszkélkedhetünk. A Magyar Bankszövetség és a Nemzetközi Bankárképző Központ által működtetett BankAdat-rendszer év végi statisztikái alapján ezek történtek a bankszektorban az elmúlt évben; nagy vonalakban folytatódtak a 2004-es évben tapasztalt trendek- áll a Nemzetközi Bankárképző központ elemzésében.

Állandósult növekedés. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) nemrég kiadott gyorsjelentése szerint: "2005-ben a bankszektor a vártnál is dinamikusabban növekedett. A szektor összesített mérlegfőösszegének növekedési üteme a devizahitelezés szárnyalása eredményeként felülmúlta az előző évi ugyancsak figyelemre méltó fejlődést, 2005 végén a szektor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés