Előfizetői tartalom

OTP kudarc, MKB siker Szerbiában

Portfolio
Az OTP Bank kiesett, az MKB Bank viszont továbbjutott a Panonska Banka eladására kiírt pályázat második fordulójába- tudósított az MTI. A 8 érvényes ajánlatot adott pályázóból 6 jutott a második körbe, az OTP nem volt köztük. Az 1.9%-os piaci részesedésű bankkal az OTP megduplázhatta volna szerb piaci jelenlétét. Az OTP Bank még nem adott ki közleményt az ügyben.

A szerb privatizációs ügynökség a görög Alphabankot, a National Bank of Greece-t, a BA-CA-t, a az MKB-t, a lengyel PKO-t és az olasz SanPaolo IMI-t jutatta be a második körbe. A tender második szakasza néhány héten belül kezdődik. A Panonska Banka megszerzésére a jelentős verseny miatt az OTP Banknak kevés esélye volt, de ennek ellenére meglepetés, hogy már az első körben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés