Előfizetői tartalom

Kelet-Európába tart a HSBC - Versenyre felkészülni!

Portfolio
Kelet-európai kereskedelmi banki tevékenységének szerepet kívánja növelni a világ egyik legnagyobb pénzintézete, az HSBC - írja mai számában a WSJE. A HSBC vezető európai bankárai ezen a hétvégén találkoznak Prágában, hogy felvázolják a bankcsoport regionális terjeszkedési tervét. Tavaly az HSBC kereskedelmi banki tevékenysége 4.9 milliárd dolláros nettó profitot hozott.

A bank jelenleg mindössze Lengyelországban rendelkezik egy fiókkal, ez azt jelenti, hogy a nagy rivális Citibankhoz képest erősen alulreprezentált a régióban. A magyar piacon egyelőre még nem kell tartani az HSBC megjelenésétől, a bank korábban Lengyelországot, Csehországot és Szlovákiát jelölte meg terjeszkedése célpontjaként.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés