Előfizetői tartalom

Egyre gyakrabban használjuk a bankkártyát

Portfolio
Magyarországon egyre népszerűbb a bankkártyás fizetés. Míg 2004-ben a kártyabirtokosok csupán 52 százaléka használta kártyáját vásárlásra, a legfrissebb, 2005. novemberében felvett adatok már a kártyás vásárlás 62 százalékos népszerűségét mutatják. Jóllehet, továbbra is csupán a megkérdezettek 37 százaléka tudta biztosan, hogy a bankkártyás fizetés Magyarországon díjmentes- derül ki a Mastercard kutatásából.

A kutatásból kiderül, hogy a magyar lakosság 48 százalékának van legalább egy bankkártyája, és minden hatodik kártyabirtokos legalább két plasztikot tudhat magáénak. Ebben a tekintetben a hét vizsgált régiós ország közül Magyarország a negyedik helyen áll, előttünk Szlovákia és Csehország, az élen Horvátország, ahol a kártyabirtokosok aránya 62,7 százalék. Legszívesebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés