Előfizetői tartalom

Vegyél bele az OTP-be! - Tanács az ING-től

Portfolio
Megerősítette vételi ajánlását és 8,738 forintos OTP célárfolyamát az ING. A bank az OTP regionális alulteljesítése, illetve a makrogazdasági problémák kapcsán adott ki kommentárt. Az ING véleménye szerint az OTP alulteljesítése nem indokolt, mivel a bank számára semleges hatású a forint árfolyama, miközben az emelkedő kamatlábak hosszabb távon pozitív hatásúak. Az ING azt tanácsolja befektetőknek, hogy vegyenek bele a gyenge OTP-be, mivel a választási káosz múlásával a papír felülteljesítő lehet.

A forint gyengülése kapcsán az ING szakemberei mindössze az adósok minőségének potenciális romlását emelik ki negatívumként, amely a céltartalékok emelkedésén keresztül ront az eredményességen. Az ING szerint azonban a forint jelenlegi gyengülése nem akkora mértékű, hogy számottevően befolyásolja a hitelállomány minőségét. A kommentár kiemeli, bár állampapír...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés