Előfizetői tartalom

Új rekord született - Horribilis árral verték az olaszok az OTP-t

Portfolio
"Mintha a fogamat húzták volna, amikor aláírtam az Ukrsotsbankra vonatkozó OTP ajánlatot" - mondta tegnap Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. A magyar bank a könyv szerint érték több mint ötszörösét kínálta az ukrán pénzintézetért. Ez sem volt elég, az Intesával kezdett tárgyalásokat az ukrán bank tulajdonosa.

Az Intesa által kínált vételár fejedelmi, az ukrán bankot 1.1 milliárd euróra értékeli. Mivel nem 100%-os csomagról van szó, az Intesa által fizetett összeg leheletnyivel 1 milliárd euró alatt maradhat. Az 1.1 milliárd eurós bankérték azt jelenti, hogy az Intesa a könyv szerinti érték (3Q05) hétszeresét fizeti az Ukrsotsbankért. Ismereteink szerint ez új rekordnak számít...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés