Előfizetői tartalom

Megnégyszerezte profitját az Erste Bank

Portfolio
Megnégyszerezte adózás előtti eredményét az Erste Bank Hungary Rt. 2005-ben. A bank 1447 milliárd forintra növelte mérlegfőöosszegét, miközben 24.2 milliárdos adó előtti eredményt mutatott fel. Kisbenedek Péter, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója a bank mai sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy az éves teljesítmény a tervek felett alakult. A ROE 25% felett (26.4%) alakult. A számok nem konszolidáltak, MSZSZ szerintiek, a konszolidált IFRS számok csak az Erste csoporttal együtt kerülnek publikálásra.

A bank kamatkülönbözete 25.7 milliárd forintról 48.7 milliárd forintra nőtt. Az adózott eredmény eredmény 19.3 milliárd forintra nőtt a 2004-es 5.8 milliárd forintról. Kisbenedek Péter hangsúlyozta a bank hatékonyságát, 2006-ban hasonló ROE-t és növekvő profitot várnak el a társaságtól. A bank tavalyi évének első felét a Postabank integráció lezárásának szentelte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés