Előfizetői tartalom

Raiffiesen expanzió Oroszországban

Portfolio
550 millió dollárért vásárolja meg a Raiffeisen International az orosz Impexbankot, amellyel az osztrák pénzintézet legnagyobb külföldi szereplő lett az ország bankpiacán. A vételárból 50 millió dollárt csak az orosz bank 2006. évének zárása után fizet ki a Raiffeisen. A vételár mindkét tétele eredményfüggő, az 550 millió dollár a maximális vételár.

A Raiffeisen eddig is jelen volt az orosz bankpiacon, most a 10. helyet foglalja el. A 25. Impexbank megszerzésével a 6. legnagyobb bank lesz országban. Az expanzió nem véletlen a Raiffeisen részéről, az orosz bankpiac a legnagyobb a régióban és hatalmas ütemben növekszik. Tavaly január és október között 39%-kal 263 milliárd euróra bővült a bankszektor mérlegfőösszege. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés