Előfizetői tartalom

Felvásárolnák az OTP-t?

Portfolio
Euromoney által idézett befektetési bankár az egyik globális bank nevében két éve megkereste az OTP-bankot, azonban annak menedzsmentje nemet mondott az előzetes akvizíciós szándékú megkeresésre. Az Euromoney írása szerint a lehetséges akvizíció egyik akadálya Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója, aki vaskézzel ellenőrzi a bankot.

Az Euromoney idézett bankár szerint Csányi csak akkor fontolna meg egy ajánlatot, ha az jelentős felárat tartalmazna, és neki igen magas pozíció - például az elnöki - jutna az egyesüléssel létrejövő új pénzintézetben. Az újság szerint ez méltányosnak tűnhet az OTP piaci értékeltsége miatt. Az Euromoney szerint az OTP potenciális vevőinek nem kell feladniuk a reményt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés